انجمن دانشجویان - 3

برای سفارش تبلیغات کلیک کنید
برای سفارش تبلیغات کلیک کنید
برای سفارش تبلیغات کلیک کنید

آرشیو

آمار

آمار مطالب آمار مطالب
کل مطالب : 139
کل نظرات : 0
آمار کاربران آمار کاربران
افراد آنلاین : 1
تعداد اعضا : 0
آمار بازدیدآمار بازدید
بازدید امروز : 21
بازدید دیروز : 39
ورودی امروز گوگل : 0
ورودی گوگل دیروز : 0
آي پي امروز : 16
آي پي ديروز : 34
بازدید هفته : 109
بازدید ماه : 418
بازدید سال : 1,689
بازدید کلی : 10,252
اطلاعات شما اطلاعات شما
آی پی : 3.22.77.117
مرورگر : Safari 5.1
سیستم عامل :
امروز : شنبه 29 اردیبهشت 1403

ورود کاربران


رمز عبور را فراموش کردم ؟

عضويت سريع

نام کاربری :
رمز عبور :
تکرار رمز :
موبایل :
ایمیل :
نام اصلی :
کد امنیتی :
 
کد امنیتی
 
بارگزاری مجدد

روش های نوین تدریس

رسالت تعلیم و تربیت پرورش انسان های پرسشگری است که میخواهند خود را از قید های بی شمار و گوناگون وجودی خود رها ساخته و راه رشد همه جانبه ی خود را هموارتر سازند همه ی ما شاهدیم که شیوه های سنتی اموزش های مدارس نتوانسته است چنین رسالت بزرگی را براورده سازد دانش اموزان ما در کلاس های خود از روش های بهره میگیرند که پنجاه سال پیش به کار میرفت یکی از مشکلات مهم و اساسی در نظام اموزش و پرورش خصوصا در کشور ما به کار نگرفتن روش های نوین تدریس نوین در اموزش است.به همین سبب کیفیت اموزشی از سطح مطلوب برخوردار نیست و دانش آموزان علاقه زیادی به تحصیل نشان نمی دهند و از کلاس ها دوری می کنند. در این مقاله سعی شده است ضمن بیان مفهوم تدریس و الگوهای نیون آن به بیان ضرورت توجه به آموزش و الگوهای نوین تدریس پرداخته شود. هدف از نگارش این مقاله معرفی روش های فعال تدریس بوده تا با معرفی بیشتر این روش ها به معلمان گرامی زمینه یادگیری این روش ها توسط همکاران فراهم شده و بتوانند زمینه لازم برای استفاده از ان را در کلاس فراهم نموده و کیفیت تدریس خود را بالا ببرند. روش تحقیق کتابخانه ای بوده و با توجه به مطالعات انجام شده در این حوزه و بررسی های انجام گرفته آن چه از این پژوهش بر می آید حاکی از ان است که آشنایی معلمان با روش های نوین تدریس و استفاده از این روش ها در کلاس درس باعث افزایش کیفیت آموزش و یادگیری پایدار توسط دانش آموزان می شود.

آموزش یکی از مسائل بسیار مهم نظام های تعلیم و تربیت است. منظور از آموزش، فرآیند دو سویه یاددهی ـ یادگیری اطلاعات، مهارت ها و نگرشهای مثبت درباره موضوعی است که متناسب با گروه سنی خاص و در شرایط زمانی معین به اجرا در آمده است. امروزه هدف از تعلیم و تربیت تنها انتقال میراث فرهنگی و تجارب بشری به نسل جدید نیست. بلکه رسالت نظام های آموزشی را ایجاد تغییرات مطلوب در نگرش ها شناخت ها و در نهایت رفتار انسان ها دانسته اند. روشهای تدریس نیز به عنوان یکی از عوامل، به کمک این رسالت آمده است. هدف نهایی تدریس به وسیله مجموعه ای از تکالیف مشتمل برآگاهی و معلومات مشخص و ساخت فکری و فرآیندهای شناختی تعیین شده است. این مقاله به روشهای نوین تدریس پرداخته است. ابتدا روش تدریس به دو دسته روش تاریخی و روش نوین تقسیم شده است. همچنین نمونه هایی از روشهای نوین تدریس و مراحل و کاربرد آن که شامل روش تدریس بارش مغزی، روش تدریس بدیعه پردازی ،روش تدریس حل مسأله،، روش تدریس غیر مستقیم/مشاوره ای، روش تدریس ایفای نقش، روش تدریس گردش علمی، روش تدریس کاوشگری و روش تدریس آموزش به وسیله رایانه به عنوان نمونه هایی از روشهای نوین تدریس مورد بررسی قرار گرفته است. در پایان نشان داده شده است که هیچ یک از روش های تدریس فی نفسه خوب یا بد نیستند، بلکه نحوه و شرایط استفاده از آنها باعث قوت یا ضعفشان شده است.

مفهوم تدریس به آن قسمت از فعالیت های آموزشی که با حضور معلم در کلاس درس اتفاق می افتد اطلاق می شود . تدریس بخشی از آموزش است و همچون آموزش یک سلسله فعالیت های منظم ، هدفدار واز پیش تعیین شده را در بر می گیرد و هدفش ایجاد شرایط مطلوب یادگیری از سوی معلم است . به آن قسمت از فعالیت های آموزشی که به وسیله ی رسانه ها و بدون حضور و تعامل معلم با دانش آموزان صورت می گیرد به هیچ وجه تدریس گفته نمی شود. بنابر این آموزش معنایی عامتر از تدریس دارد . به عبارت دیگر می توان گفت هر تدریسی آموزش است ،ولی هر آموزشی ممکن است تدریس نباشد .

 

منبع:تحقیق روش های نوین تدریس

نویسنده:

تاریخ: سه شنبه 17 دی 1398 ساعت: 20:14

نظرات(0)

تعداد بازديد : 36

به این پست رای دهید:

اختلال یادگیری در نوشتن

نارساییها و اختلالات یادگیری یک اصطلاح کلی است که شامل یک گروه ناهمگون از دشواریهای یادگیری است که به صورت های گوناگون مانند مشکلاتی اساسی در گوش دادن، صحبت کردن، خواندن، نوشتن، استدلال کردن یا توانایی درک ریاضی متجلی می شود. معمولا اختلال یادگیری در نوشتن با پیشرفت کند و ضعیف در مهارت های تحصیلی همراه است ، بخش عمده ای از دانش آموزان مبتلا به اختلال یادگیری نوشتن از نظر تحصیلی عقب تر از هم سن و سال های خود می باشند و معمولا افت تحصیلی در این دانش آموزان مشهود می باشد . از این رو با شناخت درست و دقیق از اختلال یادگیری نوشتن و دانش آموزان مبتلا به این اختلال می توان با یک سری اقدام های مناسب و به موقع از بروز مشکلات تحصیلی در این دانش آموزان جلوگیری نمود . با توجه به این که نوشتن در دنیای امروز یک نیاز ضروری و حیاتی است و فردی که در این مهارت مشکل داشته باشد در وضعیت نامطلوبی قرار می گیرد ، پس در آموزش دانش آموزان مبتلا به اختلال نوشتن لازم است از روش های آموزشی و درمانی مناسبی استفاده شود . این مقاله به معرفی اختلال یادگیری در نوشتن و دیکته می پردازد و راهکارهای آموزشی و درمانی مفیدی نیز در این زمینه ارائه می دهد.
  معمولاً اختلال یادگیری با پیشرفت ضعیف در مهارت‌‌های تحصیلی همراه است، بخش عمد‌ه‌ای از دانش‌آموزان با اختلال یادگیری از نظر تحصیلی عقب‌تر از دانش‌آموزان هم سن خود هستند. تقریباً یک سوم آنها یک کلاس مردود شده‌اند. از سوی دیگر، مشکلات تحصیلی یکی از نشانه‌های هشدار دهنده افت تحصیلی است. از این رو، با شناخت دانش‌آموزان دارای اختلال یادگیری و اقدامات مناسب برای کمک به این ‌دانش‌آموزان می‌توان از بروز مشکلات تحصیلی متعدد از جمله مشکلات خواندن، نوشتن و دیکته در دوران تحصیل و پس از آن پیشگیری نمود. با توجه به این که خواندن و نوشتن در دنیای امروزی یک نیاز حیاتی است و فردی که در این دو مهارت اساسی مشکل داشته باشد، در وضع بسیار نامطلوبی قرار می‌گیرد، پس در آموزش ‌دانش‌آموزان با اختلال خواندن و نوشتن، نیاز است از روش‌های آموزشی مناسبی استفاده شود. این مقاله به معرفی اختلال یادگیری در خواندن، نوشتن و دیکته می‌پردازد، همچنین راهبرد‌های آموزشی و راهکارهای درمانی مفیدی‌ را در این زمینه ارایه می‌کند.

منبع:مقاله اختلال یادگیری در نوشتن

نویسنده:

تاریخ: سه شنبه 17 دی 1398 ساعت: 20:13

نظرات(0)

تعداد بازديد : 34

به این پست رای دهید:

نقش تکالیف در یادگیری دانش آموزان با تاکید بر نقش والدین

دوران کودکی که ا ز آن به نام دوره بحران طوفان و استرس تا دوره زایش دوباره یاد کرده اند یکی از حوادث پراسترس زندگی هرفردی است. کودک در این دوره از طرفی با گذر از دوره کودکی به بزرگسالی با تغییرات وسیع جسمانی و رشد شناختی مواجه بوده و از طرف دیگر با مسائلی همچون رشد هویت، دستیابی به استقلال از خانواده در عین حفظ ارتباط با آن، پذیرفتن نقشهای اجتماعی در ارتباط با گروه همسالان و تصمیم گیری درباره آینده و شغل روبرو است. دوران کودکی زمان کشف یا آگاهی از ارزشهای فرهنگی و معنوی ودوران تضادها وتعارضها، تخیل و رویاها وسن مشکلات و مسائل اوست. استرس های کودکی گستره ای از وقایع روزمره ای همچون، انجام ندادن تکالیف مدرسه، نداشتن آمادگی کافی برای امتحان، گم کردن وسایل واختلاف با دوست همکلاسی تا وقایع عمده ای همچون طلاق والدین، اعتیاد یکی از والدین، بیماری یا مرگ یکی از اعضای خانواده را دارد. هر حادثه ای که نیاز به سازگاری قابل ملاحظه ای در زندگی فرد داشته باشد ممکن است استرس زا باشد. آنچه که این موضوع را با اهمیت تر جلوه میکند، شیوه کنار آمدن با این استرس زا هاست. برخی افراد به هنگام وقوع مشکل تمام نیرو و اندیشه خود را در جهت حل مشکل بسیج می نمایند وبرخی بر عکس به عوارض و پیامدهای مشکل می پردازند به گونه ای که تنها سعی میکنند از پیامدهای هیجانی آن بکاهند، در حالیکه مشکل همچنان به قوت خود حل نشده باقی است. درهر صورت، استرس بر این دو دسته افراد آثار متفاوتی برجای میگذارد. دسته اول افرادی سازگارتر کم استرس تر و خوش بین ترند چون به مشکل به عنوان موضوعی حل شدنی می نگرند و دسته دوم رنجورتر مضطرب تر، افسرده تر وبدبین ترند چرا که استرسها را همچون کوهی که سایه خود را بر زندگی آنها گسترانیده، می بینند. در این میان کودکان با دلمشغولی هایی همچون تکلیف مدرسه، سازگاری با گروه همسالان، برآورده کردن تقاضاهای والدین ، انتخاب رشته تحصیلی و آمادگی برای کنکور دانشگاه و اندیشیدن به آینده تحصیلی و شغلی مواجهند که هر یک به نوبه خود فشار روانی عدیده ای را به زندگیشان تحمیل میکند. در این میان آنچه که اهمیت و ضرورتش را نمایان میسازد قدرتمند کردن کودکان به شیوه ها و راهکارهایی صحیح در جهت کنار آمدن با این استرس زاهاست، تا بتوانند از این مراحل با حفظ سازگاری و سلامت روان عبور کرده و با مشکلات به عنوان پدیده هایی حل شدنی مواجه شوند، نه آنکه از آنها اجتناب کنند.در این مقاله صد داریم به مقوله بررسی نقش تکالیف مهارت محور بر سبک زندگی دانش آموزان پایه اول بپردازیم .

 بدانیم که در قطره طوفان نیست اما قطره هایی که با هم جمع شوند کارها می کنند . تکالیفی که به دانش آموزان واگذار می شود نباید فقط به اطلاعاتی که در کتاب است اکتفا کند .، بلکه باید دانش آموزان را به تحقیق و جست و جوی وادارد تا بتوانیم از همان ابتدا به مشکلی که در بیشتر مدارس کشور ما وجود دارد فائق آییم و دانش آموز را به مطالعه و تحقیق موضوعات خارج از کتاب واداریم ،”معضلی که از اعتقاد به نظام آموزش و پرورش “بانکی ” یا ” شعاری “و عدم توجه به سیستم “شعوری “آموزش و پرورش سر چشمه می گیرد .”

نویسنده:

تاریخ: سه شنبه 17 دی 1398 ساعت: 20:12

نظرات(0)

تعداد بازديد : 26

به این پست رای دهید:

آموزش بزرگسالان

آموزش بزرگسالان به آن قسمتی از آموزش و پرورش گفته می‌شود که متمرکز به بزرگسالان است، که می‌تواند شامل آموزش رسمی (در کلاس و مدرسه)، یا فعالیت‌های غیررسمی و خودآموزی باشد.

اموزش بزرگسالان بر پایه باوری شکل می گیرد که اموختن را مقطعی نمیداند و حضور فعال و موثر بزرگسالان در همه عرصه های شخصی و اجتماعی در گرو دانش و آگاهی ، مهارت و درک و نگرش آنان می شناسد و افزایش توانایی انها را به منظور برقراری یک تعامل متعادل با تغییرات پرشتاب در همه زمینه ها و قرار دادن بزرگسالان در مسیر یادگیری ، ایفای شایسته نقش هایی که به سرعت توسعه می یابند و با تغییرات زمان دگرگون می شوند یک ضرورت اساسی معرفی می کند بررسی دقیق مفهوم و ویژگی های آموزش و پرورش بزرگسالان در اسلام و مقایسه آن با اموزش و پرورش بزرگسالان در غرب ، کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه نشان می دهد که ویزگی هایی که در اسلام در زمینه آموزش بزرگسالان تاکید گردیده به ویژگی هایی که در کشورهای در حال توسعه اعمال می شود بسیار نزدیک است. اهمیت و ضرورت آموزش بزرگسالان در این مقوله ها دسته بندی می شود : الف- اموزشی: افزایش آموزش سبب افزایش علاقه بزرگسالان نسبت به مطالعه کتاب و استفاده از رسانه می شود و... ب- سیاسی: جهت جامعه پذیری و تداوم حاکمیت ... ج- اجتماعی: جهت حفظ محیط زیست، کاهش جرایم حقوقی و بهداشت روانی و جسمی افراد جامعه و ... د- اقتصادی: برای توسعه اقتصادی و بهبود کیفیت کمیت تولید و ... و- فرهنگی: توسعه و باروری فرهنگ حاکم بر جامعه و .... ه- مذهبی: تاثیر مثبت مذهب بر زندگی و جلوگیری از زندگی همراه با خرافات و ... ی- شغلی: توسعه اقتصادی از طریق رشد مشاغل و .... .

در عصری زندگی می کنیم که هر لحظه پدیده ی جدیدی در زمینه های مختلف وارد عرصه زندگی می شود. در چنینوضعیتی نیاز روز افزون انسان به شیوه ها، روشها و محتوای جدید آموزشی کاملا مشهود است و باید به دانش لازم برایبرخورد با این تحولات مجهز شدکه آموزش نقش موثری در این امر ایفا می کند. همچنین علاوه بر این تحولات تفاوت هایفردی یادگیرندگان نیز لزوم به کارگیری روشهای متناسب با گروه های مختلف فراگیران را مورد تأکید قرار می دهد و هرگروه باید از روشهای مناسب آموزشی خود بهره گیرد. بنابراین مدرسان و استادانی در تدریس موفق هستند که به انواع فنونو روشهای یادگیری آگاهی و تسلط داشته باشند تا در اجرای فرایند آموزشی، هدفهای آموزشی تحقق پیدا کند. یکی اززمینه های توجه در این امر آموزش بزرگسالان است. در این مقاله تعریف واژه آموزش بزرگسالان ، ویژگی های آموزشبزرگسالان، اهداف اموزش بزرگسالان، نگاهی گذرا به آموزش بزرگسالان در ایران، ضرورت های آموزش بزرگسالان، تاریخچهآموزش بزرگسالان در ایران بیان می گردد.

منبع:مقاله آموزش بزرگسالان

نویسنده:

تاریخ: سه شنبه 17 دی 1398 ساعت: 20:11

نظرات(0)

تعداد بازديد : 30

به این پست رای دهید:

مقایسه پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پسر مقطع ابتدایی دارای معلم مرد و زن در شهر

هدف پژوهش حاضر، مقایسه و سنجش پیشرفت تحصیلی و انگیزه پیشرفت در بین دانش آموزان پسر مقطع ابتدایی دارای معلم زن و مرد شهرستان ممسنی در سال تحصیلی 94-93بود. روش پژوهش توصیفی از نوع علی مقایسه ای بود. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه دانش آموزان پسر مقطع ابتدایی دارای معلم زن و مرد شهرستان ممسنی بود که در سال 1394- 93 مشغول به تحصیل بودند. از جامعه ی یاد شده با استفاده از جدول کرجسی مورگان، 357 نفر از دانش آموزان پسر مقطع ابتدایی مدارس انتخابی با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها، از پرسش نامه انگیزه پیشرفت هرمنس و نمره پیشرفت تحصیلی استفاده شد. جهت سنجش و مقایسه پیشرفت تحصیلی و انگیزه پیشرفت تحصیلی، از آزمون تحلیل واریانس استفاده شد. نتایج پژوهش نشان داد که بین دانش آموزان پسر دارای معلم مرد و زن در پیشرفت تحصیلی و انگیزه پیشرفت و مولفه های آن تفاوت وجود دارد. به عبارتی دانش آموزان پسر دارای معلم مرد از پیشرفت تحصیلی و انگیزش پیشرفت بالاتری نسبت به دانش آموزان پسردارای معلم زن برخوردارند.

پیشرفت تحصیلی یعنی این که از سطح مورد انتظار آموزشی برآورده شود و سازمان آموزش و پرورش به اهداف از پیش تعیین شده نزدیک تر شود. پیشرفت تحصیلی یعنی ، افزایش میزان یادگیری ، افزایش سطح نمرات و قبولی دانش آموزان در دروس و پایه تحصیلی.  

نتایج به دست آمده از این اقدام پس از استفاده از روش آماری تحلیل واریانس یکطرفه حاکی از آن است که پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پس مقطع ابتدایی دارای معلم مرد با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پسر مقطع ابتدایی دارای معلم زن تفاوت معناداری دارد. این فرضیه با اطمینان ۹۹% مورد تایید قرار گرفت.

منبع:تحقیق مقایسه پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پسر مقطع ابتدایی دارای معلم مرد و زن در شهر تهران

تهران

نویسنده:

تاریخ: سه شنبه 17 دی 1398 ساعت: 20:10

نظرات(0)

تعداد بازديد : 28

به این پست رای دهید:

روش های نوین آموزش

آموزش یکی از مسائل بسیار مهم نظام های تعلیم و تربیت است. منظور از آموزش، فرآیند دو سویه یاددهی ـ یادگیری اطلاعات، مهارت ها و نگرشهای مثبت درباره موضوعی است که متناسب با گروه سنی خاص و در شرایط زمانی معین به اجرا در آمده است. امروزه هدف از تعلیم و تربیت تنها انتقال میراث فرهنگی و تجارب بشری به نسل جدید نیست. بلکه رسالت نظام های آموزشی را ایجاد تغییرات مطلوب در نگرش ها شناخت ها و در نهایت رفتار انسان ها دانسته اند. روشهای تدریس نیز به عنوان یکی از عوامل، به کمک این رسالت آمده است. هدف نهایی تدریس به وسیله مجموعه ای از تکالیف مشتمل برآگاهی و معلومات مشخص و ساخت فکری و فرآیندهای شناختی تعیین شده است. این مقاله به روشهای نوین تدریس پرداخته است. ابتدا روش تدریس به دو دسته روش تاریخی و روش نوین تقسیم شده است. همچنین نمونه هایی از روشهای نوین تدریس و مراحل و کاربرد آن که شامل روش تدریس بارش مغزی، روش تدریس بدیعه پردازی ،روش تدریس حل مسأله،، روش تدریس غیر مستقیم/مشاوره ای، روش تدریس ایفای نقش، روش تدریس گردش علمی، روش تدریس کاوشگری و روش تدریس آموزش به وسیله رایانه به عنوان نمونه هایی از روشهای نوین تدریس مورد بررسی قرار گرفته است. در پایان نشان داده شده است که هیچ یک از روش های تدریس فی نفسه خوب یا بد نیستند، بلکه نحوه و شرایط استفاده از آنها باعث قوت یا ضعفشان شده است.

تحقیق حاضر، جهت بررسی میزان تأثیر روش های نوین تدریس برپیشرفت تحصیلی دانش آموزان پرداخته شده است. ، دراین مقاله به عناصریادگیری، فرآیند یادگیری ،مقایسه نظام های تعلیم وتربیت گذشته وحال،ونظریه های یادگیری بحثشده و از آنجائیکه روش های نوین تدریس زیاد بوده ودراین مقاله نمی توان به همه اشاره کرد فقط به رویکرد درس پژوهی به عنوان یکی از روش های نوین تدریس پرداخته ام هدف پژوهش معرفی رویکرد درس پژوهی به عنوان یک روش نوین تدریس وآشنایی بیشترمعلمان وخانواده ها با این روش تدریس جدید بوده است. تحقیق حاضر به روش کتابخانهای انجام پذیرفته است و به صورت توصیفی، تحلیلی انجام گرفته است

یکی از مشکلات مهم و اساسی در نظام آموزش و پرورش خصوصا در کشور ما, به کار نگرفتن روش های تدریس نوین در آموزش است. به همین سبب کیفیت آموزشی از سطح مطلوب برخوردار نیست و دانش آموزان علاقه زیادی به تحصیل نشان نمی دهند. عدم آشنایی معلمان با روش های تدریس نوین میتواند از دلایل مهم آن باشد. روش تدریس، مجموعه فعالیت ها و مراحلی است که برای رسیدن به هدفی مشخص انجام میشود و بهترین روش, روشی است که با صرف کمترین مدت و با توجه به امکانات موجود، بیشترین بهره و نتیجه را عاید گرداند. در این پژوهش سعی شده است انواع روش های تدریس فعال به اختصار توضیح داده شود تا خواننده با توجه به محاسن و محدودیت های هر روش و همچنین اصول و موازین انتخاب روش تدریس, با توجه به ویژگی های دانش آموزان, مناسب ترین روش تدریس را برای فعال و پویا ساختن فعالیت های آموزشی انتخاب کند. هدف از روشهای تدریس فعال این است که فراگیر از طرق مختلف به فعالیت های ذهنی, علمی, فردی و گروهی وادار گردد. اجرای دقیق روش های تدریس در کلاس درس باعث پیشرفت و همفکری دانش آموزان می شود. در انتهای این مقاله پیشنهاد شده است که طرح چون نوپا و جدید است با دقت, حوصله و همفکری بیشتر اجرا شود و از نظرات کارشناسان و صاحب نظران استفاده مطلوب شود.

منبع:مقاله روش های نوین آموزش

نویسنده:

تاریخ: سه شنبه 17 دی 1398 ساعت: 20:09

نظرات(0)

تعداد بازديد : 30

به این پست رای دهید:

چه کنیم که یکدیگر را دوست داشته باشیم

دوست خوب بودن ارزش زیادی از نظر دیگران دارد و یکی از پایه های ارتباط موثر این است که خودِ ما فردِ بسیار خوبی باشیم و در رابطه هیچ کمی و کاستی نگذاریم.بودنِ یک دوست خوب به نحوی به ما احساسِ رضایت مندی و اطمینان خاطر میدهد و با ما کاری میکند که اعتبار بسیار زیادی را بین افرادی که با آنها در ارتباط هستیم،به دست آوریم.از طرفی برای پیدا کردن دوست خوب نیز خودِ ما باید دوست خوبی باشیم تا به گونه ای لیاقت بودن در کنار او را داشته باشیم.
بودن یک دوست خوب برای خیلی از ما بسیار مهم است و دوست داریم تا میتوانیم دوست خوبی برای دیگران باشیم اما آیا این موضوع ذاتی است؟قطعا نه.شما میتوانید با نهادینه کردن 4 گام و نکات آن،دوست بسیار خوبی باشید و کاری کنید تا واقعا از بودن در کنار شما لذت ببرند.

برای عمیق‌تر کردن روابط دوستی‌ و پیدا کردن دوستان همیشگی، راهکارهای زیر را دنبال کنید و ببینید که چگونه یک دوست خوب باشیم.

گام اول: معتمد باشید
۱. به قول‌هایتان عمل کنید
۲. قابل اتکا باشید
۳. زمانی که اشتباهی مرتکب می‌شوید، عذر‌خواهی کنید
۴. صادق باشید
۵. از دیگران سوءاستفاده نکنید
۶. وفادار باشید
۷. احترام بگذارید
گام دوم: حمایتگر باشید
۱. از خود گذشتگی کنید
۲. شنونده‌ی سراپاگوش و خوبی باشید
۳. به دوستان‌تان کمک کنید تا بر مشکلات‌شان غلبه کنند
۴. در زمان بحران در کنارشان باشید
۵. مشورت‌های صحیح دهید
۶. به دوست‌تان در زمان مورد نیاز، فضا دهید
گام سوم: دوستی‌تان را ماندگار کنید
۱. یاد بگیرید که ببخشید
۲. دوستان‌تان را همانطور که هستند بپذیرید
۳. بیشتر از وظایف دوستی از خود مایه بگذارید
۴. در هر شرایطی ارتباط‌تان را حفظ کنید
۵. اجازه دهید دوستی‌تان رشد و تغییر کند

این که یک کودک چقدر تربیت پذیر باشد، در درجه اول بستگی به این دارد که احساس کند چقدر مورد محبت قرار دارد و چقدر به عنوان یک انسان و عضو خانواده او را به حساب می آورند.

تربیت، جزئی لاینفک ازهرکاری است که برای کودک و با کودک انجام می دهیم. زمانی وظیفه مادری را با تغذیه شیرمادر و شروع تدریجی غذای کمکی و از شیرگرفتن به انجام رسانیده اید ، اینک نوبت انجام سایرجنبه های مادری است. چنانچه وظایف مادری را تا به حال خوب به انجام رسانیده باشید اینک نیز در حال تربیت کودک خود در موقعیت مطلوب هستید.

منبع:مقاله چه کنیم که یکدیگر را دوست داشته باشیم

نویسنده:

تاریخ: سه شنبه 17 دی 1398 ساعت: 20:08

نظرات(0)

تعداد بازديد : 24

به این پست رای دهید:

بررسی و مقایسه میزان استرس و تجربه استرس در بین معلمین زن

ما امروزه در دورانی بسر می‌بریم که مشخصات بارز آن را می‌توان افزایش جمعیت، شهرنشینی، گسترش مؤسسات و پیچیدگی‌های تکنولوژی در ارتباطات دانست و این موارد بیش از پیش جوامع و انسانها را به هم نزدیک کرده و باعث شده تا آنها در جهت رقابت با سایرین به تکاپو تلاش بیشتر وارد نموده است. و از این طریق افزایش توقعات و انتظارات روزافزون جامعه نیز در جهت رفع این توقعات و حل موارد فوق مثمر ثمر نخواهد بود این ناشی از این است که محدودیت توان و امکانات انسان و محیط وی دانست و یکی از مهمترین موضوع که ما با آن بیشتر در این تحقیق سر و کار داریم استرسها و عواملی که باعث این فشارهای عصبی است که همه ما با آن درگیر هستیم و باید آنها را بشناسیم. امروزه استرس به عنوان مهمترین  فاکتور در جوامع می‌باشد که باعث بوجود آمدن امراض روحی، جسمی و رفتارهای انسانها است. استرس و اضطراب رابطه تنگاتنگ دارد و اضطراب یکی از عوارض آنی و شایع استرس می‌باشد، پاسخ استرسها پاسخی است که از زمانی دیگر طول عمر تغییر می‌کند. به گفته‌ها هانس سلیه «مهم این نیست که چه اتفاقی برای شخص افتاده مهم آن است که آنرا چگونه درک کرده و انسان از دیدگاه‌هایش رنج می‌برد و نه بلاهایی که بر سرش می‌آید.» به این دلیل استرس توجه بسیاری از روانشناسان و دانشمندان علوم رفتاری و مدیریت را به خود معطوف کرده به طوری که فشارهای عصبی نقش مهمی در فراهم نمودن مشکلات روحی و جسمی در انسانها ایفا می‌کند.
استرس در زندگی روزمره به شیوه‌های متفاوتی بروز می‌کند: پرخاشگری ناگهانی در پاسخ به یک سؤال ساده‌لوحانه، سردرد شدید در پایان یک روزگار سخت، بروز عصبانیت به صورت زدن دست روی فرمان ماشین در ترافیک است برای همین وجود این استرسها در طول روز طبیعی هستند. با وجود این استرس طولانی و شدیدتر اغلب سبب بروز علائم ناراحت کننده‌ای می‌شود که اشخاص در مورد آن نگران می‌شود بنابراین بشر در سر تا سر دوران گذشته خود استرس را تجربه کرده است.
گروهی از صاحبنظران رفتاری استرس را بیماری شایع‌ قرن نامگذاری کرده در حالی که در عصر حاضری که در آن هستیم عصر استرس و فشارهای عصبی است. دوره‌ای که در ان انسان بیش از هر زمان دیگری در معرض عواملی موجود استرس قرار گرفته و مسائل و مشکلات بی‌شماری از هر طرف او را احاطه کرده است.

واژه استرس در نزد متخصصین متخلف معانی متفاوتی دارد، استرس در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است در حالی که مسأله استرس در جامعه به طور گسترده‌ای تشخیص داده شده است روان‌شناسان بالینی و سایرین ارتباط بین فشار روانی و بهداشت روانی را به دقت مورد بررسی قرار داده‌اند. در روانشناسی استرس به معنی تحت فشار روحی و روانی قرار گرفتن تعریف شده است. در این حالت جسم روان آدمی به تقاضاهای درونی و بیرونی با فشار پاسخ می‌دهند. استرس هنگامی رخ می‌دهد که فرد واکنشهای خود را در مواجهه با محرکهای درونی و بیرونی ناتوان ببیند که همانا پیامد آن از دست رفتن تعادل روانی فرد است (خواجه‌پور، ۱۳۷۷، ص ۵) استرس را گاهی ناشی از محرکات خارج می‌دانند و گاهی آن را پاسخ فرد به پاره‌ای از مزاحمت‌ها عنوان کرده‌اند. بررسی‌های جدید و تئوریهای جامع راجع به استرس به تعامل فرد و محیط تأکید دارد.

واژه استرس در نزد متخصصین متخلف معانی متفاوتی دارد، استرس در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است در حالی که مسأله استرس در جامعه به طور گسترده‌ای تشخیص داده شده است روان‌شناسان بالینی و سایرین ارتباط بین فشار روانی و بهداشت روانی را به دقت مورد بررسی قرار داده‌اند. در روانشناسی استرس به معنی تحت فشار روحی و روانی قرار گرفتن تعریف شده است. در این حالت جسم روان آدمی به تقاضاهای درونی و بیرونی با فشار پاسخ می‌دهند. استرس هنگامی رخ می‌دهد که فرد واکنشهای خود را در مواجهه با محرکهای درونی و بیرونی ناتوان ببیند که همانا پیامد آن از دست رفتن تعادل روانی فرد است (خواجه‌پور، ۱۳۷۷، ص ۵) استرس را گاهی ناشی از محرکات خارج می‌دانند و گاهی آن را پاسخ فرد به پاره‌ای از مزاحمت‌ها عنوان کرده‌اند. بررسی‌های جدید و تئوریهای جامع راجع به استرس به تعامل فرد و محیط تأکید دارد.

منبع:بررسی و مقایسه میزان استرس و تجربه استرس در بین معلمین زن

نویسنده:

تاریخ: سه شنبه 17 دی 1398 ساعت: 20:07

نظرات(0)

تعداد بازديد : 39

به این پست رای دهید:

کاربرد آمار و احتمالات در مدیریت تنش سرما و یخ زدگی

با توجه به اهمیت و حساسیت امر مهار آب‌های سطحی خصوصاً در کشور ما که اکثر رودخانه‌های مناطق مختلف فصلی بوده و کمبود آبی که در پهنه وسیعی از کشور وجود دارد ، نیاز به شناسایی و به مدل در‌آوردن رفتار رودها و شریان‌های آبی جهت برنامه‌ریزی‌های بلندمدت و استفاده بیشتر و بهتر از پتانسیل‌های آنها عمیقاً احساس می‌شود . جدیدالتاسیس بودن بیشتر ایستگاه‌های هیدرومتری ، نواقص موجود در آمار اکثر این  ایستگاه‌ها ، قرارگرفتن بیشتر رودها در مناطق خشک ، وضعیت بحرانی برداشت آب‌های زیرزمینی و لزوم توجه بیشتر به آب‌های سطحی همه‌ و همه دلایل بیشتر و ظریف‌تری می‌باشد که به مقوله پیش‌بینی و تولید آمار مصنوعی‌ در حوزه‌های آبریز کشورمان جلوه و نمودی کامل‌تر می‌بخشد .
       روش‌های متداول آماری و احتمالی بر پایه روابط و فرمول‌های صرفاً ریاضی که به طور اخص به پیش‌بینی سری‌های زمانی می‌پردازد ، از دیرباز مورد توجه مهندسین علوم آب قرار گرفته است . آنها با دست‌مایه قراردادن این بخش از علم آمار به تحلیل ، بررسی و شناخت رفتار رودخانه‌ها می‌پرداختند . در این راستا نرم‌افزارهای  مختلفی نیز تهیه وتنظیم شده که از مهم‌ترین و بارزترین آن‌ها می‌توان SPIGOT  و HEC4  را نام برد . 
       شبکه عصبی مصنوعی نامی نوین در علوم مهندسی است که به‌طور ابتدایی و آغازین درسال 1962 توسط فرانک روزن بلات و در شکل جدی و تأثیرگذار در سال 1986 توسط رومل‌هارت و مک‌کلند با ابداع و ارائه مدل پرسپترون بهبود یافته به جهان معرفی شد .

نامی نوین در علوم مهندسی است که به طور ابتدایی و آغازین درسال 1962 توسط فرانک روزن بلات و در شکل جدی و تأثیرگذار در سال 1986 توسط رومل هارت و مک کلند با ابداع و ارائه مدل پرسپترون بهبود یافته به جهان معرفی شد... این شیوه از ساختاری نرونی و هوشمند با الگوبرداری مناسب از نرون های موجود در مغز انسان سعی می کند تا از طریق توابع تعریف شده ریاضی رفتار درون سلولی نرون های مغز را شبیه سازی کند و از طریق وزن های محاسباتی موجود در خطوط ارتباطی نرون های مصنوعی، عملکرد سیناپسی را در نرون های طبیعی به مدل در آورد... ماهیت و ذات تجربی و منعطف این روش باعث می شود تا در مسائلی مانند مقوله پیش بینی که یک چنین نگرشی در ساختار آن ها مشاهده می شود و از رفتاری غیرخطی و لجام گسیخته برخوردار هستند، به خوبی قابل استفاده باشد...

منبع:مقاله کاربرد آمار و احتمالات در مدیریت تنش سرما و یخ زدگی

نویسنده:

تاریخ: سه شنبه 17 دی 1398 ساعت: 20:06

نظرات(0)

تعداد بازديد : 33

به این پست رای دهید:

آمار توصیفی

موضوع آمار توصیفی (Descriptive statistics) تنظیم و طبقه‌بندی داده‌ها، نمایش ترسیمی، و محاسبهٔ مقادیری از قبیل نما، میانگین، میانه و … می‌باشد که حاکی از مشخصات یکایک اعضای جامعهٔ مورد بحث است. در آمار توصیفی اطلاعات حاصل از یک گروه، همان گروه را توصیف می‌کند و اطلاعات به دست آمده به دسته‌جات مشابه تعمیم داده نمی‌شود.
به‌طور کلی از سه روش در آمار توصیفی برای خلاصه‌سازی داده‌ها استفاده می‌شود:
    استفاده از جداول
    استفاده از نمودار
    محاسبه مقادیری خاص که نشان‌دهنده خصوصیات مهمی از داده‌ها باشند.
از نظر تاریخی می‌توان گفت از لحظه ای که شمارش اختراع شد علم آمار نیز گسترش پیدا کرد.[۱] آمار توصیفی فقط مختص نمونه است و نمی‌توان از آن برای کل جامعه آماری استفاده کرد .

در عصر حاضر کسی نمی‌تواند منکر این واقعیت باشد که آمار نقشی لاینفک در زندگی روزمره ما بازی می‌کند. اخبار روزانه رسانه‌های گروهی با گزارشی از وضع هوا به پایان می‌رسندو در طول اخبار، به جریانهای بازار بورس و سهام اشاره می‌شود و روزنامه‌ها خبر از افزایش نرخ اجناس می‌دهندو…

آمار به عنوان پایه یک روش و راه موثر در بررسی مسائل موجود، در بسیاری از زمینه‌های علمی از جمله جامعه شناسی، کشاورزی، فیزیک و….به‌ کار گرفته می‌شود. در دانش امروزی، معمولا سعی می‌شود که اطلاعات موجود در یک زمینه خاص، در قالب اعداد نمایش داده شود تا به هنگام تجزیه و تحلیل اطلاعات، فهم بهتری از پدیده مورد مطالعه به‌ دست آمده و امکان مقایسه فراهم گردد. در یک جمله آمار مجموعه‌ای از روشهای جمع آوری، تهیه وتنظیم و تجزیه و تحلیل اطلاعات است که برای کسب یک یا چند نتیجه به خدمت گرفته می‌شود.

 شکل‌های ساده آمار از همان ابتدای تمدن مورد استفاده قرار می‌گرفت، یعنی از زمانی که علایم تصویری یا نشانه‌های دیگر برای ثبت تعداد مردم، حیوانات و اشیای بی‌جان در روی پوست حیوانات، صفحات سنگی یا کنده درختان و دیوار غارها به‌کار می‌رفت. سه هزار سال پیش از میلاد، بابلی‌ها از ورقه‌های سفالی کوچک برای ثبت اطلاعات مربوط به بازدهی کشاورزی و اجناس معامله‌شده به صورت پایاپای یا پولی استفاده می‌کردند. در قرن هفدهم و در کشورهای انگلستان و آلمان، آمار برای اولین بار در مطالعات اجتماعی به‌کار گرفته شد. بین سال‌های 1750 و 1850 در فرانسه و انگلستان تعداد زیادی مطالعات اجتماعی انجام گرفت. از 1890 تا 1940 در سایه تلاش‌های دو آماردان، آمار به علم تبدیل شد. این دو نفر عبارت از "کارل پیرسون ریاضیدان و "رونالد ایلمر فیشر"[زیست‌شناس، از منطقه لندن بودند. در طول این دوره تحول آمار تحت سیطره انگلیسی‌ها قرار گرفت. آمار طی صد سال گذشته پیشرفت زیادی کرده است و به عنوان علمی جدید و نو وارد علوم گردیده و از کاربرد عملی آن جدا شده است و با این پیشرفت آمارشناسان قادر گردیده‌اند که در شرایط مختلف تصمیم‌گیری، هنگامی که اطلاعات به‌طور کامل درباره یک موضوع معین در دسترس نمی‌باشد یک روش منطقی و اصولی برای رسیدن به مطلب مورد نظر برقرار نمایند و به بهترین صورت به نتایج مورد نظر دسترسی پیدا کرده و اهداف خود را عملی نمایند.

 

منبع:مقاله آمار توصیفی

نویسنده:

تاریخ: سه شنبه 17 دی 1398 ساعت: 20:05

نظرات(0)

تعداد بازديد : 28

به این پست رای دهید:

ليست صفحات

تعداد صفحات : 14